Personenalarmering

Home / Dienstverlening / Personenalarmering

Tekengrootte

Personenalarmering

Personenalarmering biedt uitkomst aan ouderen en aan mensen met een chronische ziekte of beperking, die op een zeker moment direct hulp of een vorm van zorg nodig hebben. Met 1 druk op de knop legt u contact met een gediplomeerd verpleegkundige. Zo bent u verzekerd van hulp als er plotseling iets mis gaat.

Met personenalarmering kunt u dag en nacht van buitenaf hulp inroepen. En dat vanaf elke plek in uw huis.

Wanneer u gebruik maakt van personenalarmering, is het aan te raden om een sleutelkluisje bij uw voorkeur te laten plaatsen. Zo kunnen in geval van nood uw mantelzorgers of de professionele hulp zichzelf binnen laten.

Personenalarmering kunt u rechtstreeks aanvragen bij WoonZorgPersonenAlarmering, tel. (0521) 53 34 00. U kunt ook meer informatie vinden op www.woonzorggroep.nl.

Wanneer uw huisarts uw aanvraag ondersteunt dan moet deze een verwijsbrief voor u sturen naar uw ziektekostenverzekeraar. Het hangt van uw verzekering af of u in aanmerking komt voor vergoeding. Hiervoor moet u uw eigen polis goed nalezen. Bent u er niet voor verzekerd maar wilt u wel personenalarmering, dan kan dat natuurlijk maar u ontvangt dan geen vergoeding.

Via de ledenvereniging van Icare kunt u personenalarmering aanvragen op tel. (0900) 414 24 34. Leden van deze vereniging krijgen eenmalig korting op de aansluitkosten. U betaalt dan € 25,00 i.p.v. € 66,90 wanneer de apparatuur wordt geleverd en geïnstalleerd door een installateur waarmee de ledenvereniging samenwerkt. En per maand betaalt u dan € 15,55 i.p.v. € 17,55.
De alarmopvolging wordt door uw mantelzorgers gedaan.

Personenalarmering via Icare kan aangevraagd worden op tel. (0900) 88 33.
Hierbij betaalt u dan € 23,25 per maand, all-in. Er zijn geen aansluitkosten, u moet wel een sleutelkluis plaatsen.
De aansluiting is met de Icare Zorgcentrale en de alarmopvolging wordt door professionele hulpverleners van Icare gedaan.